打印 上一主題 下一主題
收起左側

jupas 放榜區

佢覺唔覺得你唔洗抄係一回事,佢改lab report時記唔記得你係另一回事.

相對1103,4,5黎講,PowerE 算係幾demanding,唔上堂係幾難會明,因為呢科會打破某d傳統physic學既electrical觀念.上佢既每一堂都好充實,佢唔會吹水,亦到教得唔hea. 而assignment亦都幾practical,要你上網搵資料黎做,「相對麻煩」亦為正確描述.至少MH Pong 年年exam都有新意,基本上係無乜可能翻炒,類似或者有,但真係好有AL Physics feel....淨係我o個年考你要幾耐先谷爆粒MOS....幾好玩.

不過講到幾癲都好,EE core,你都係避唔開XD. 每年平均肥5個啦...p/s 係kt chau 拯救下先先傷亡咁少,要不然前年可以肥10個...呢科亦為打破傳統,用non-linear curve黎拉分,以救得1個得1個...

p/s 都係搵個適合d既地方黎傾自己野啦..

回復 支持 反對

原帖由 [S]【YU】 於 17-8-2008 11:16 發表
佢覺唔覺得你唔洗抄係一回事,佢改lab report時記唔記得你係另一回事.

相對1103,4,5黎講,PowerE 算係幾demanding,唔上堂係幾難會明,因為呢科會打破某d傳統physic學既electrical觀念.上佢既每一堂都好充實,佢唔會吹 ...

沒有適合的地方,只有適合的版主[[tk_36]]
回復 支持 反對