打印 上一主題 下一主題
收起左側

wa, nakuz 高考區唔係死成gum ar

原帖由 piyopiyo 於 30-6-2008 20:44 發表

入象牙塔可能會餓死[[tk_11]]
博士兄有無 UE 05 section C的答案...我玩完無ans對[[tk_19]]去d大兵論壇都唔見有

故國不堪回首月明中。我無,你自己找吧 [[bao_19]]
回復 支持 反對

原帖由 博士.Dota 於 30-6-2008 21:21 發表

故國不堪回首月明中。我無,你自己找吧 []

難道成村人都唔洗做UE pp的嗎[[tk_21]]
回復 支持 反對

原帖由 博士.Dota 於 30-6-2008 20:28 發表

教育界這個責任太重大。我比較想入象牙塔。

何謂象牙塔???
回復 支持 反對

係LO,咩叫"象牙塔"????
回復 支持 反對

參考這
回復 支持 反對

上次見這個post 先得4 個回覆...
剛回到家, 亂入一下.

---------------------------------
甚麼嘛, 又係我最低分...

睇 zend 的 chem, 傷心得很, 可憐我得個D...
睇 bearwing 的pure, 又再令人傷心得很, 可憐我pure 又係得個D...
先說一聲, 恭喜你們啦..

其實最傷心的是看到自己的phy, 得個B...
校內校外真的是兩個世界.

不過啦, 入 UST Engin 仍剛剛是足夠的.
回復 支持 反對

原帖由 [S]lsp 於 30-6-2008 23:35 發表
上次見這個post 先得4 個回覆...
剛回到家, 亂入一下.

---------------------------------
甚麼嘛, 又係我最低分...

睇 zend 的 chem, 傷心得很, 可憐我得個D...
睇 bearwing 的pure, 又再令人傷心得很, 可 ...

讀phy chem pure入到engineering?
回復 支持 反對

why not?
有問題嗎?
回復 支持 反對

原來有個5A一日溫7個鐘...咁佢係咪唔洗訓覺[[tk_26]]
番學當你朝8晚4都8個鐘...仲要溫7個鐘...1日24小時得番9個鐘...早午晚3餐加埋2個鐘...得番7個鐘...咁無精神點上堂ar[[tk_42]]
回復 支持 反對

原帖由 [S]lsp 於 30-6-2008 23:48 發表
why not?
有問題嗎?

活生生一個例子係度[[tk_32]]

原來有個5A一日溫7個鐘...咁佢係咪唔洗訓覺[[tk_26]]
番學當你朝8晚4都8個鐘...仲要溫7個鐘...1日24小時得番9個鐘...早午晚3餐加埋2個鐘...得番7個鐘...咁無精神點上堂ar[[tk_42]]

7個鐘之嘛....當年我晚晚溫到1點鐘,都無數過溫幾多個鐘,仲spare倒時間玩1個鐘..
返完學之後起碼每日12個鐘放係AL,當然包埋6個鐘頭既pastpaper連對答案時間啦, 7個鐘好閒je......
考得好唔好某程度同IQ有關,勤可補拙,但不能令一個人聰明.
你可以成為一本流動教科書,但你無創造知識既能力,呢個先係最可悲.

回復 支持 反對